SOLO ARTIST
Nana Jacobi er i 2024 påbegyndt arbejdet med at skrive nye sange.
Hendes 2023 var flyvende. Hun ramte forsiden af Danmarks største musikmagasin GAFFA. Ved SPOT Festival 2023 leverede hun én af de koncerter der blev ‘talk of the town’, og overhældt med stjerner af ekstremt begejstrede anmeldere. Senere på året blev hun tildelt medlemskab af ‘Dansk Rock Akademi’ med ordene: “Medlemskabet er livsvarigt og tildeles i anerkendelse af den indsats og betydning, du har haft for udviklingen af musik og musikliv i Danmark”

I sept. 2023 udkom singlen ‘Venter På Skyer’, skabt i samarbejde med den prisbelønnede forfatter Dy Plambeck, og produceret af Kristoffer Søndergaard, som også producerede Jacobis to seneste album. Sangen er mixet af Carsten Heller, som står bag mix af mange af tidens store sange fra eksempelvis The Minds of 99, Jung, Lord Sive og Saveus. 

Albummet ‘Elvira Sange’ udkom i nov. 2022, med 18 sange fra tv-serien ‘Elvira’ (Viaplay). GAFFAs anmelder skrev: “Jacobi cementerer overlegent sin evne til at fremtrylle effektive popbangers med kraftfulde omkvæd”. Jacobi stod bag både score og sange i serien.

I 2021 udkom albummet Magnet Sky. Albummet fik flere nummer et hits på P6Beat, femstjernede anmeldelser, stor mediedækning, og en plads på både GAFFAs og Soundvenues lister over årets bedste albums. Og ikke mindst kom en masse nye fans til.

Den feministiske hymne ‘Hold Dit Hjerte Blødt’ med Annika Aakjær og Jeanett Albeck featured, fik – og får stadig – stor publikums- og medie-opmærksomhed, og er blevet kaldt ‘en nyklassiker’. 

GAFFA (2023): ⭐⭐⭐⭐⭐
“Nana Jacobi og band spinder dét stof de mindeværdige SPOT koncerter er skabt af”

POLITIKEN (2021): ❤❤❤❤❤ “En central skikkelse i dansk pop (…) Jacobi er sådan lidt under radaren blevet noget af en kultfigur blandt dansk-poppens sanger-sangskrivere”

Bands of Tomorrow: ⭐⭐⭐⭐
“Nana Jacobi på SPOT Festival 2023 var en ud-af-kroppen oplevelse – En oplevelse, hvor hun igen slog fast, hvilken stjerneartist og musiker hun er.”

GAFFA (2021): ⭐⭐⭐⭐⭐ nr. 10 på liste over årets bedste albums 2021: “Ultra-ambitiøse lydtableauer. Magnet Sky er på alle måder et fuldendt værk, der holder sig på samme spor, men i en ny dimension. (…) Dette album har virkelig sat sig fast lige siden allerførste synth-anslag”

Soundvenue (2021)
: ⭐⭐⭐⭐⭐ “Bjergtagende oplevelse (…) Jacobi bliver kun mægtigere som vokalist som om alle instrumenterne sammen løfter hende op på en trone, som man slet ikke havde forventet”

FILMKOMPONIST
Udover de mange sange til soundtracket bag ‘Elvira’ tv-serien, står Jacobi også bag seriens score (underlægningsmusik). Holdet bag serien forelskede sig hovedkulds i Jacobi’s sang ‘Hold Dit Hjerte Blødt’, som blev skrevet ind i seriens handling, og Jacobi medvirker selv i en scene i serien, hvor hun synger sangen live. Herefter blev hun inviteret til at stå for hele seriens soundtrack.

Jacobi fik for år tilbage sit gennembrud med hittet ’Open Sky’, der medvirkede på filmen ’En Kort En Lang’, og som fortsat spilles i radioen. Hun har siden da, leveret en del både score og sange til film. Bl.a til Susanne Bier, Charlotte Sieling og Ole Bornedal.

HUN SOLO
Jacobi er Administrerende direktør og medstifter af koncertprojektet HUN SOLO, pladeselskabet HUN SOLO Records, og online platformen HUN SOLOCIETY, som præsenterer kvinder og kønsminoriteter i dansk musikliv. HUN SOLO har eksisteret siden 2016, og haft mere end 100 kvindelige kunstnere med på scenen. I 2020 modtog HUN SOLO hædersprisen Tak Rock Prisen, for “en aktør som har gjort en ekstraordinær indsats for dansk musikliv”. 

DEBATTØR
Danskerne kender ikke kun Nana Jacobi som musiker, men også som debattør, der ind imellem placerer sig i orkanens øje, når det kommer til at skubbe til normerne og sætte spørgsmålstegn ved det etablerede. Oftest ifht. kønsubalancen i dansk musik, men også sangen ‘Ramadan i København’, som hun skrev sammen med bl.a Isam B (Outlandish) til Højskolesangbogen, satte gang i en kæmpe debat både i ind- og udland.

PRISER:
Nomineret til Bodil Koch Prisen 2023 (HUN SOLO)
Vinder af Tak Rock Prisen 2020 (HUN SOLO)
Vinder af Ethel-Prisen 2018, (HUN SOLO)
Vinder af Ildsjælsprisen 2018 (HUN SOLO)