Nana Jacobi har har i februar 2021 udgivet sit fjerde soloalbum MAGNET SKY.

På trods af de gigantiske udfordringer som 2020 kom med, har det faktisk været et kæmpe år for Nana Jacobi. Hendes single ‘Ingenmandsland’ gik nummer et på DR P6Beat i august, og lå i top ti i ugevis. Singlen ‘Sorgfugl’ kom på Soundvenue’s Top Tracks liste, som én af de 10 bedste nye sange. De øvrige singler ’Et Skib’ og ‘Sneblind’ fik også stor medvind og blev spillet på både P3, P4, P5 og P6Beat, samt landede store Spotify playlister som: New Music Friday, Nye Danske Hits, De Nye og mange andre. Nana optrådte med ‘Et Skib’ live i et stort tv-show på DR2, lørdag aften i bedste sendetid. Sangen ‘Sneblind’ trak tusindvis af vilde publikumsreaktioner pga Nana’s brug af sit ekstraordinære fløjteregister. GAFFA bragte en stor feature-artikel med overskriften: “Vild vokal og video. Dansk sangerinde sætter Mariah Carey til vægs”. 

Albummet MAGNET SKY fik fem stjerner i GAFFA som bl.a skrev:

“Et stærkt magnetfelt, der tiltrækker gedigne pop-vibrationer (…) Vi har her at gøre med et viljestærkt popværk spækket med velskrevne sange, eftertænksomme tekster og intet ringere end kompromisløs feminin power, der velfortjent har formået at sende singlerne ”Sorgfugl”, ”Ingenmandsland” og ”Et skib” i airplay på radiostationer som DR P6 Beat.”

Albummet er produceret af Kristoffer Søndergaard, som brillerer med en frisk produktion med detaljerede mønstre af synths og elektroniske beats, der møder himmelstræbende strygere og store vokaler.Nana Jacobi er lidt af en patchwork profil. Hun fik oprindelig sit gennembrud med sangen ‘Open Sky’ fra filmen ‘En kort, en lang’ – en sang der har opnået en form for evergreen status i dansk radio. 

Nana er én af grundlæggerne bag det succesfulde, innovative koncertprojekt HUN SOLO og deres label HUN SOLO RECORDS, som sætter spot på kvindelige artister. De modtog hædersprisen ‘Tak Rock Prisen’ 2020, ved årets GAFFA Prisen show.

Hun er en markant stemme i det danske debatlandskab, ikke mindst når det kommer til kønsubalancen i dansk musikliv. 

Som sangskriver er Nana ofte involveret i sessions og samarbejder. Sammen med bl.a Isam B (tidl. Outlandish), skrev hun sangen ‘Ramadan i København’ til Højskolesangbogen. Endnu engang var Nana ‘in the eye of the storm’, da sangen mildest talt skabte stor debat både i danske og internationale medier; selv New York Times skrev om sangen. 

Hun har arbejdet som filmkomponist, og leveret sange til adskillige film.

UDGIVELSER:
Nyeste singler:
Sorgfugl, Ingenmandsland, Et Skib (2020),
Sneblind (2019), Pige (2018),

Albums:
Magnet Sky (2021) Expander (2015), Visitors (2012), This Is It (2006)

EP:
Nightblind (2010)