×

Om Nana Jacobi

Nana Jacobi er på vej med sit fjerde soloalbum der forventes udgivet i 2020. – Det er hendes første album på dansk, og har en væsentlig mere elektronisk lyd end tidligere. Nana har tre albums og en EP bag sig, og anmelderne har smidt mange rosende ord efter hende:

Kim Skotte, Politiken: “En modig stemme (…) tilkæmper sig med et insisterende frihedsbudskab og poetiske lydlandskaber en position som inspireret outsider tæt på mainstream”  

Klaus Lyngaard, Information: “storladent, stofligt mættet, og anderledes popalbum (…) helhedsindtrykket er en flot og sjælden ambitiøs satsning, der tør gå mod strømmen.”

Lar Aare, Nordjyske: “Højt niveau uden lette løsninger”

Houmøller, Jyllandsposten: “ambient-flimrende nattergalesang, der virker som et sonisk narkotikum”

Første singleforløber til det kommende album – ‘Pige’ – udkom i slutningen af 2018, og anden singlen ’Sneblind’ udgives 22. november 2019. Det er en iørefaldende, storslået og cinematisk popballade, med intenst pulserende, elektroniske beats og brus af berusende strygere. 

Producer Kristoffer Søndergaard har her brilleret med en frisk produktion, med hints til kunstnere som Billie Eilish, Oh Land, Lydmor, Lorde og Björk, med en maskinelt hviskende, pulserende og knitrende detaljerigdom. 

For nylig var Nana med til at skrive sangen ’Ramadan i København’ bl.a sammen med tidligere Outlandish sanger Isam B og digteren Özcan Ajrulovski. Endnu engang befandt Nana sig i orkanens øje, da sangen skubbede gang i en gigantisk debat i alle medier landet over. Sangteksten blev oven i købet trykt på forsiden af Politiken, hvori Nana og de tre andre sangskrivere også gav deres eget nuancerede syn på sagen i form af en uddybende kronik.

Nana Jacobi er desuden en ihærdig og markant stemme i medierne, når det kommer til debatten om den store kønsubalance i dansk musikliv. Som medstifter af koncertvirksomheden HUN SOLO og pladeselskabet HUN SOLO RECORDS har hun været med til at skubbe til kønsbalancen i dansk musikliv og ikke mindst branchens opmærksomhed og bevidsthed på området. Nana Jacobi har turneret danmark rundt med HUN SOLO, spillet Roskilde Festival, SmukFest, SPOT Festival m.m, samt modtaget priser. HUN SOLO har også turneret i Pakistan og på Færøerne, og skaber således ringe i vandet også uden for Danmark.

Nana Jacobi fik for år tilbage et gennembrud med storhittet ’Open Sky’, der medvirkede på filmen ’En Kort En Lang’. Sangen har nærmest opnået en form for evergreen-status, da den fortsat spilles i radioen. Nana har siden da, netop i krydsfeltet mellem film og musik, gjort sig bemærket med store sange til film, herunder titelsangen ’Maybe In Another Life’ fra filmen ’Lev Stærkt’. Adskillige prominente filmfolk har benyttet sig af Nanas musik; Susanne Bier, Hella Joof, Ole Bornedal, Phie Ambo, Charlotte Sieling m.fl. I singlen ’Sneblind’ høres da også tydeligt Nana’s kærlighedsaffære med filmverdenen.