Ny single ‘Sorgfugl’ er ude!

Singlen ‘Sorgfugl’ er ude. Den havde radio-premiere på P4 i går, hvor radiovært Andrew Jensen skød den godt afsted, og nu ligger den tilgængelig på alle streaming services.

For mange vil 2020 stå tilbage som et svært og overvældende år. For Nana Jacobi har det samtidig været et helt ekstraordinært år med en perlerække af succesfulde singler. Senest ‘Ingenmandsland’, som gik nummer et på DR P6Beat, og lå i top ti i ugevis. Sangen spilles fortsat i radioen. Også singlen ‘Et Skib’ fik vind i sejlene og blev spillet på både P3, P4, P5, P6Beat, P1 og Radio4. Nana optrådte med sangen live på DR2, ved et stort underholdningsshow lørdag aften i bedste sendetid. Sangen ‘Sneblind’ landede en masse store playlister, eks.vis ’New Music Friday’, ‘Nye Danske Hits’, ‘De Nye’ og ‘Musik du kan mærke’ fra Spotify, og ‘Nye Nordiske Hits’ og ‘Ugens Uimodståelige’ fra Bands of Tomorrow. Sangen trak vilde publikumsreaktioner, især pga Nana’s brug af sit exceptionelle fløjteregister. GAFFA bragte en stor feature-artikel med overskriften: “Vild vokal og video. Dansk sangerinde sætter Mariah Carey til vægs”. (https:// gaffa.dk/artikel/140706/vild-vokal-og-video-dansk-sangerinde-saetter-mariah-carey-til-vaegs )

‘Sorgfugl’ skydes nu afsted som næste single i rækken af store, melodiske popsange fra Nana Jacobi’s hånd. Den er samtidig afsluttende singleforløber for et fuldt album, som lander i starten af 2021. ‘Sorgfugl’ er en super catchy popsang, med et frisk uptempo-beat og et melodisk, opadgående synth-tema der driver sangen fremad i et rastløst drive. Omkvædet forløses i en ekspressiv vokal, der med magtesløs inderlighed og desperation lader disse ord hvirvle ud over de efterårskolde landskaber:

Iskolde dissonante vinde
blæser i min understrøm i dag
Iskolde atonale tanker
Er størknet i dit hoved i dag

Og det gør mig sorgfuld
Det gør mig sort
Sorgfugl

Sangen udtrykker en intens frustration over ikke at kunne mødes i et meget tæt venskab, hvor kærligheden er utrolig stor, men hvor gamle mønstre og misforståelser spøger og skaber afstand og konflikt. Sangen kommer med et ønske om at mennesker bliver bedre til at se hinanden helt, og vise sig selv fuldt ud.

‘Sorgfugl’ er produceret af Kristoffer Søndergaard og mixet af Carsten Heller (The Minds of 99, Turboweekend, Lars H.U.G, Under Byen m.fl.). Singlen udkommer på HUN SOLO RECORDS.